GHRSST-XVII, Tysons, VA, U.S.

Joint Breakout Session on Uncertainties

Moderators:

EARWIG Andy Harris

ST-VAL Helen Beggs

IC-TAG Alexey Kaplan, Mike Chin

Tuesday, 7 June 2016 8:30-12:30

AGENDA – Top Level

- 8:30am Shipborne radiometry issues (40 min)
- 9:10am Use of uncertainty information in L4 products (50 min)
- 10:00am Discussion of other outstanding issues on uncertainty information use in L4 products (30 min)
- 10:30 am Coffee Break (30 min)
- 11:00 am The accuracy of L4 analyses and communicating the L4 uncertainty to users (30 min)
- 11:30 am Possible inter-sessional experiments (30 min)
- 12:00 pm WG structure & function[next session] (~30 min)
 - + Any other business

AGENDA – Detail (1)

8:30am Shipborne radiometry issues (40 min)

Introduction – *Fred Wimmer*

Discussion – *Helen Beggs* (moderator)

Highlited topic: How do we work together to get most value from relatively sparse SSTskin measurements from ships?

AGENDA – Detail (2)

- 9:10am Use of uncertainty information in L4 products (50 min)
- **Introduction** *Andy Harris et al.* (10 min)
- Uses and de facto usefulness of SSES in producing L4 products: Summary of IC-TAG discussions to date *Alexey Kaplan* (15 min)
- How to composite best multiple L2P products particularly from different sensors? Chris Griffin (10 min)
- Discussion: **Different methods for determining SSES** Moderator: *Helen Beggs* (15 min)

AGENDA – Detail (3)

- 10:00am Discussion of other outstanding issues on uncertainty information use in L4 products (30 min) [including:
- Forms of SSES
- **Other parameters** for data providers to consider (*e.g.*, algorithm sensitivity)]

Introduction and moderation: Andy Harris

AGENDA – Detail (4)

11:00 am The accuracy of L4 analyses and communicating the L4 uncertainty to users (30 min)

Sub-daily high-resolution L4 products: demand, uncertainty, and validation issues –

Introduction and moderation: Mike Chin (15 min)

General Discussion (15 min)

AGENDA – Detail (5)

11:30 am Possible inter-sessional experiments (30 min)

12:00 pm WG structure & function[next session] (~30 min) + Any other business